​Åpent brev til Erna Solberg

Arendalsuka 2016 - Støre og Solberg
Arendalsuka 2016 – Støre og Solberg

Kjære Erna,

I din nyttårstale 1. januar 2016 oppfordret du vanlige folk over det ganske land om å påta seg verv som representanter for mindreårige asylsøkere.

Vi var mange som stilte opp i denne nasjonale dugnaden. Vi som med stolthet stilte opp fordi du ba oss om det. Vi som er stolte av de verdiene Norge står for. 

Som er stolte av at vi hvert år deler ut Nobels Fredspris, stolte av Nansen-passet, og stolte av Norges vern om menneskeverd og menneskerettigheter. Stolte av at du kan slå opp Ombudsmann i engelske ordbøker.

Nå ber Erna igjen det norske folk om hjelp. Denne gang skal vi rapportere om ekstremister.

Vi har allerede varslet, men vi har ikke blitt hørt. 

Vi har varslet om at den politikken som føres innebærer brudd på norsk lov, brudd på folkeretten, og at vi også ser at den fører til radikalisering, og at barn på flukt blir offer for menneskehandel og utsatt for vervingsforsøk fra ekstremister.

Vi har varslet om mindreårige som etter å ha rømt livnærer seg ved å selge sex, og barn som har blitt utsatt for overgrep mens de har vært under omsorg av norske myndigheter. Om selvskading og selvmordsforsøk.

Vi har skjønt at du ikke vil stille opp for de enslige mindreårige, selv ikke der vi påpeker brudd på norsk lov, og overgrep fra norske myndigheter.

Men vil du stille opp på en dugnad for oss som har blitt syke av å bli sittende med ansvaret og konsekvensene av at du ikke har klart å håndtere flykningekrisen på en tilfredsstillende måte?

Vil du stille opp for dem som nå går i terapi etter å selv ha blitt traumatisert etter å ha stilt opp på den nasjonale dugnaden? De som nå er blitt sykmeldt og våre barn som også har blitt engstelige for norske myndigheter når de ser hvordan vennene deres blir behandlet. 

Vil du stille opp for dem som trodde på deg Erna?

Vi som lever midt i den kontinuerlige krisen. Vi som ikke blir hørt når vi varsler om selvmordsfare, brudd på norsk lov og som ser ungdom igjen legge ut på flukt etter å ha overlevd reisen fra Afghanistan og andre reisen over middelhavet.

Det var du som ba oss om dette Erna. Vi trenger din støtte.

Erna, du har sviktet oss som hørte på deg. Du har sviktet oss som stilte opp på dugnaden din.

Du har sviktet oss verger, og også de mottaksansatte, som må leve med konsekvensene av at du har sviktet de verdiene Norge ble tuftet på.

Du har sviktet oss som hørte på deg og stilte opp.
Med vennlig hilsen
Svein Mork Dahl

Fast profesjonell verge og representant

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s